Artikel i Midtfynsposten

Midtfynsposten

Når man lægger sig på briksen hos muskelbehandler og massør Søren Jakobsen, I Muskelværkstedet.dk søvej 34 Ringe, skal man være forberedt på, at det ikke bare er en let hånd, han lægger på de ømme muskler.

– Jeg laver dybdegående, fysiurgisk massage, og det kan godt komme til at gøre nas, siger Søren Jakobsen, der kalder sin klinik I Midtfyns Fritidscenter for “Muskelværkstedet.dk”. Til gengæld lover han, at resultaterne viser sig hurtigt.

– Man kommer ikke til at gå til 20 behandlinger her. Hvis der ikke er mærkbar forskel efter blot tre gange, vil jeg typisk henvise folk til en anden form for behandling, siger Søren Jakobsen, der er gået massørvejen, fordi han selv har fulgt utallige virkningsløse behandlinger for korte muskler I en dårlig ryg.

Rygsmerter forsvandt

Det var indtil han kom under behandling hos zoneterapeut og idrætsmassør Verner Damsted, Lundeborg, der hurtigt fik bugt med nogle af de rygsmerter, som Søren Jakobsen havde døjet med i flere år.

-Min dårlige ryg er selvforskyldt. Jeg har styrketrænet meget, da jeg var ganske ung og min krop ikke var færdigudviklet. Udstrækning var heller ikke noget, jeg gik forfærdeligt højt op i, og det svier til mig nu.

– Jeg har altid haft interesse for massage, og da jeg luftede det for Verner Damsted, tilbød han, at jeg kunne komme i lære hos ham. Han har gennem sine mange år som massør for GOG og leder af motionscentret i Gudmehallerne udviklet sig eget massagesystem, hvor han går ind og behandler de steder, hvor musklerne er hæftet til sener og knogler, og hvor affaldsstofferne hober sig op og blokerer for nervebaner og blodgennemstrømning.

– Ved at lave dybdemassage / muskelbehandling på netop disse punkter, kan man løse op for mange former for muskelbelastninger som fastlåste, korte muskler og spændinger. En behandling varer en times tid, og så får klienten nogle få strækøvelser med hjem, som de skal arbejde med i et par uger efter behandlingen. Søren Jakobsen, der ud over de fire år, han har stået i lære hos Verner Damsted, har suppleret sin massøruddannelse med forskellige kurser.

Uddanner sig fortsat

– Og jeg er ikke færdig med at uddanne mig endnu, jeg tager de kurser jeg mener er relevante for den gruppe af klienter jeg behandler.

Muskelværkstedets ejer, muskelbehandler Søren Jakobsen er overbevist om, at han har fordel af selv at lide af en dårlig ryg og selv have været patient behandlersystemet.

Han er at finde Ørbækvej 12. 5854 Gislev. Klinikken er åben efter aftale.